ua en ru

Заява Гонтарєвої про відставку не вплине на курс гривні, - експерт

Заява Гонтарєвої про відставку не вплине на курс гривні, - експерт Фото: Валерія Гонтарева

Експерт спрогнозував реакцію валютного ринку на відставку глави НБУ

Заява про відставку Валерії Гонтарєвої з посади голови Національного банку не повинна вплинути на коливання курсу валют. Про це в коментарі РБК-Україна заявив фінансовий експерт, шеф-редактор видання FinClub Руслан Чорний.

"Якщо почнеться паніка, то її вже ніхто не зупинить, і курс буде стрибати куди захоче. Насправді два роки всі говорять про відставку Гонтарєвої, кожні два місяці лунають подібні заяви і це на ринок вже ніяк не впливає. Якщо зміна голови НБУ дійсно відбудеться, я не думаю, що будуть якісь різкі коливання ", - сказав Чорний, зазначивши, що деякі експерти прогнозують стрибки валюти для того, щоб на них заробити.

Він також спрогнозував, що наступним головою Нацбанку стане швидше політична фігура, ніж технократ.

"Чи буде це технократ, я дуже сумніваюся в цьому, тому що, незважаючи на те, що відбувається зараз у державі, це має бути людина, якій буде довіряти чинний президент Петро Порошенко. Хто може бути такою людиною, я поки не бачу", - заявив Чорний.

За його словами, подальші відносини з Міжнародним валютним фондом залежать винятково від нового глави регулятора. Експерт зазначив, що за три роки діяльності Валерії Гонтарєвої вдалося реформувати НБУ за рахунок знищення корупційної вертикалі і очистити банківську систему. При цьому з ринку все ж були виведені кілька банків, які можна було врятувати.

Нагадаємо, сьогодні Валерія Гонтарєва подала у відставку з посади глави Національного банку України.