ua en ru

В ОБ заявили про відсутність законних підстав для заключення депутата Орлова під варту

В ОБ заявили про відсутність законних підстав для заключення депутата Орлова під варту Фото: Олександр Орлов

Народний депутат України від "Опозиційного блоку" Микола Скорик заявив про відсутність законних підстав для заключення депутата Одеської міськради Олександра Орлова під варту. Про це Скорик написав на своїй сторінці в Facebook.

"Коротко поінформую громадськість щодо ситуації з Олександром Орловим. Жодних законних підстав для взяття Олександра Віталійовича під варту ні в прокуратури, ні у суду не було і бути не могло з тієї простої причини, що людина не здійснювала нічого протизаконного. Прокуратура вимагає безумовного утримання під вартою без можливості внесення застави. Суд призначив астрономічну заставу в сумі більше 8 млн грн. Це при тому, що у нас купа підозрюваних у вбивствах розгулює на волі взагалі без будь-яких застав", - написав він.

Коротко поінформую громадськість щодо ситуації з Олександр Орлов. Жодних законних підстав для взяття Олександра Віт...

Опубліковано Николаєм Скориком 24 вересня 2016 р.

На думку нардепа, головна мета ГПУ - це в СІЗО "зламати волю" людини і змусити обмовити себе і дати неправдиві свідчення.

"Мета чинити тиск Опозиційний блок, політичну силу, яку ми представляємо. За оцінками всіх соціологів ми займаємо перші рейтинги за рівнем підтримки громадян, як у нас в регіоні, так і в країні в цілому. Влада, розуміючи, невідворотність проведення найближчим часом нових виборів, намагається знищити опозицію будь-якими способами", - написав він.

Скорик заявив, що справа, яку інкримінують Олександру Віталійовичу, розслідувалася протягом 2,5 років і за останній рік у ній нічого нового не з'явилося.

"У нашого товариша за цей час провели цілу серію обшуків, і він неодноразово бував і на допитах, і на "бесідах" в прокуратурі. І весь цей час людині ставили одні і ті ж питання і пояснювали, що розуміють, що нічого на нього немає і бути не може, але, тим не менш, вони повинні щось робити, щоб відзвітувати перед Києвом. Активізація цієї справи, при повній відсутності доказів (починаючи з питань про постраждалих і заявників), пов'язана тільки з бажанням викинути нас з української політики", - резюмував політик.