ua en ru

Завтра комітет Генасамблеї ООН розгляне оновлену резолюцію щодо прав людини в Криму

Завтра комітет Генасамблеї ООН розгляне оновлену резолюцію щодо прав людини в Криму Фото: Мустафа Джемілєв (РБК-Україна)

У резолюції йдеться про грубі порушення прав людини на окупованій території

У вівторок, 14 листопада, в рамках Третього комітету Генасамблеї ООН заплановано розгляд оновленої резолюції з прав людини в анексованому Криму. Про це повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у понеділок, 13 листопада, передають "Крим.Реалії".

"В резолюції йдеться про грубі порушення прав людини на окупованій території, на цей раз вона досить різка, там речі названі своїми іменами. Очікується, що у нас буде менше голосів, але для нас головне, щоб документ пройшов. Я думаю, документ все ж пройде, там серед співавторів близько 30 держав Євросоюзу, Канада, США", - сказав Джемілєв.

За його словами, крім засідання комітету також заплановано низку заходів, зокрема, з іноземними журналістами.

Нагадаємо, в середу, 15 листопада, в рамках Універсального періодичного огляду Ради ООН в Женеві розгляне ситуацію з правами людини в Україні. Огляди будуть базуватися на трьох документах: національній доповіді, звітах незалежних експертів та інформації, наданої зацікавленими сторонами - правозахисними установами та організаціями.