ua en ru

Завтра буде підписано угоду між "Укрзалізницею" і General Electric, - Гройсман

Завтра буде підписано угоду між "Укрзалізницею" і General Electric, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Договір передбачає локалізацію виробництва локомотивів в Україні

Завтра український перевізник ПАТ "Укрзалізниця" і американська компанія General Еlectric Transportation підпишуть генеральну угоду про співпрацю. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки в Сумську область.

"Завтра ми підпишемо з глобальної світової американською компанією генеральну угоду співпраці між General Electric і "Укрзалізницею"про спільну будівництві рухомого складу", - сказав він.

За словами глави уряду, головною умовою угоди було те, що підприємство з виробництва локомотивів повинно знаходитися на території України, що дасть додаткові робочі місця громадянам країни.

"Спочатку це буде 10%, потім це буде 40% локалізації. Це означає, що в виробленої продукції 40% буде вироблено в Україні, за яку буде сплачена заробітна плата українським заробітчанам ", - підкреслив Гройсман.

Церемонія підписання угоди відбудеться 23 лютого 2018 в 15:00.

Спілкування зі ЗМІ

Наживо: Суми. Спілкуюсь зі ЗМІ

Опубліковано Volodymyr Groysman 22 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України спільно з ПАТ "Укрзалізниця" завершили переговори з американської промислової корпорації General Electric за програмою оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" і виробництва тяги.