ua en ru

КМУ завершив переговори з General Electric за програмою оновлення рухомого складу "Укрзалізниці"

КМУ завершив переговори з General Electric за програмою оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Україна увійде в світову мережу виробництва американської компанії

Кабінет Міністрів України спільно з ПАТ "Укрзалізниця" завершили переговори з американської промислової корпорації General Electric за програмою оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" і виробництва тяги. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, 14 лютого.

"Укрзалізниця і уряд завершили переговори з General Electric. У 20-х числах лютого ми підпишемо договір з виробництва нової тяги поїздів", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що згідно з домовленостями локалізація виробництва складе не менше 40%, а крім того, Україна стане складовою світової мережі виробництва американської компанії.

Глава уряду також повідомив, що вже навесні в Україні буде введений в експлуатацію Бескидський тунель - великий інфраструктурний об'єкт, який суттєво розширить можливості використання залізничного транспорту на Заході України.

Нагадаємо, Україна отримає поставку 30 дизельних локомотивів серії Evo від General Electric. Про це йшлося у ході зустрічі посла України в США Валерія Чалого з президентом та виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation Рафаелем Сантаною.