ua en ru

Завод Ярославського з моменту запуску виробництва випустив понад 300 тракторів

Завод Ярославського з моменту запуску виробництва випустив понад 300 тракторів Фото: ХТЗ

ХТЗ зараз відновлює виробничий ритм

Харківський тракторний завод відновлює виробничий ритм після торішнього вимушеного 10-місячного простою. За лютий-квітень 2017 року з конвеєра зійшли 302 трактора моделей ХТЗ-150К, ХТЗ-240К, ХТЗ-17221 і ХТЗ-242К, повідомляє прес-служба підприємства.

Наголошується, що основними споживачами виробленої ХТЗ техніки стали аграрії України і країн СНД. Як повідомлялося раніше, належить Ярославському група DCH відкрила ХТЗ кредитну лінію на суму 400 млн грн.

"Стабільне фінансування дозволило керівництву заводу в стислі терміни закупити необхідні комплектуючі, повністю закрити заборгованість по заробітній платі, провести підготовчі роботи і відновити виробничий процес", - йдеться в офіційному прес-релізі заводу.

Як відомо, Харківський тракторний завод веде свою історію з 1930 р., є одним з найбільших машинобудівних підприємств України. Завдяки багаторічній практиці поставок продукції на експорт, торгова марка "ХТЗ" входить в число найбільш відомих за кордоном українських брендів. Стратегія ХТЗ в даний час орієнтована на відновлення ринкових позицій як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Власник та інвестор заводу Олександр Ярославський силами групи DCH вже реалізував низку успішних проектів відродження промислових підприємств, а також вклав більше $1 млрд. в інвестиційні проекти в Харківському регіоні (включаючи $300 млн. на підготовку інфраструктури Харкова до Євро-2012: будівництво аеропорту, стадіону, першого в місті 5*готелю і супутніх об'єктів).