ua en ru

Завод ім. Малишева за 6 міс. 2013 р. отримав 0,5 млн грн чистого прибутку проти збитку роком раніше

Завод ім. Малишева за 6 міс. 2013 р. отримав 0,5 млн грн чистого прибутку, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"План реструктуризації, який реалізується на ДП "Завод імені В.Малишева" за підтримки ГК "Укроборонпром", дозволив знизити витрати і створити передумови для економічного зростання", - заявив генеральний директор підприємства Вадим Федосов.

За його словами, в першому півріччі 2013 р. завод вперше за останні роки подолав межу збитковості і закінчив даний період із чистим прибуток.

"Перше півріччя 2012-го підприємство завершило зі збитком у 109 млн грн. А у відповідному періоді 2013 р. чистий прибуток склав 0,5 млн грн. За цей же період відрахування до бюджетів усіх рівнів зросли з 14,6 млн, до 17 млн грн", - сказав Федосов.

Державне підприємство ДП "Завод імені В.А. Малишева" - один з найстаріших машинобудівних заводів СНД, України, Харкова. Підприємство випускає цілу низку продукції: спецтехніку (колісну і гусеничну), двигуни для неї, машини для ремонту трубопроводів без підйому труби, запчастини та комплектуючі для бурового обладнання, техніку для видобутку вугілля. Традиційною продукцією для підприємства є газові мотор-генератори, які використовуються у складі електростанцій, тепловозні дизельні двигуни.