ua en ru

Завгородній назвав перекриття залізниці в Крим популізмом

В. о. голови правління "Укрзалізниці" Олександр Загородній не підтримав плани активістів заблокувати залізничні колії, що ведуть в Крим, а також постачання електроенергії на півострів, передають "Подробиці".

"Ні один потяг, починаючи з грудня місяця минулого року, не слідує зі станцій, що межують з Кримом. Це чистої води популізм", - заявив Завгородній.

В "Укрзалізниці" відзначають, що транспортна блокада Криму призвела до значного падіння пасажиропотоку, а, отже, і доходів залізниці. Зокрема, у Придніпровської залізниці, в якій Завгородній протягом багатьох років займав керівні пости, спостерігається зниження кількості пасажирів порівняно з минулим роком більш ніж на 30,5%.

"Основна причина значного падіння пасажиропотоку в дальньому сполученні - припинення залізничного сполучення з Кримом", - зазначають у прес-службі дороги.

Наголошується, що Україна припинила залізничне сполучення з окупованим Кримом 27 грудня минулого року. Маршрут прямування поїздів кримського напрямку обмежили станціям "Новоолексіївка" та "Херсон".

Однак, як підкреслюється, минулого літа після призначення керівником "Укрзалізниці" Олександр Завгородній пообіцяв до кінця липня узгодити питання відновлення рух поїздів з півостровом у разі, якщо таке рішення буде затверджено Кабінетом міністрів.

"Технічно є можливість відновити повідомлення. Єдине, є кілька проблем з доглядом складу, а також процедурами митного і прикордонного контролю", - відзначив глава відомства.

Видання зазначає, що Завгородній також повідомив, що будівельна компанія його сім'ї займається зведенням об'єктів на території Криму.