ua en ru

Захист Тимошенко заявив клопотання про скасування судового рішення, яке скасовує закриття справи проти екс-прем'єра

Представник екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" адвокат Борис Нечипоренко заявив клопотання про скасування рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 листопада 2011 року. Відповідне клопотання адвокат заявив у ході судового засідання в Київському апеляційному адміністративному суді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу скасувати рішення Окружного адміністративного суду і залишити рішення Шевченківського райсуду в силі", - заявив Нечипоренко.

Обгрунтовуючи своє клопотання, адвокат підкреслив, що оскаржувати рішення судів мають права учасники процесу, а заступник генерального прокурора Михайло Гаврилюк, за чиїм поданням Окружної адмінсуд відкрив провадження і виніс ухвалу 11 листопада 2011 р., не є учасником процесу. Таким чином, на думку адвоката, відкривши відповідне провадження, Окружний адмінсуд Києва порушив судове законодавство.

Разом з тим, Нечипоренко підкреслив, що кошти на пластикових картах, якими користувалася Тимошенко, були власністю компанії Somali Enterprises і були використані на користь компанії.

В даний момент учасники судового процесу обговорюють клопотання представника екс-прем'єр-міністра.