ua en ru

Захист Тимошенко вважає, що свідчення Кириченка в форматі відео-конференції не матимуть сили доказів

Свідчення свідка Петра Кириченка в рамках досудового слідства по кримінальній справі щодо вбивства народного депутата України другого скликання Євгена Щербаня в форматі відео-конференції не матимуть сили доказів. Про це заявив захисник Юлії Тимошенко, підозрюваної в організації вбивства Щербаня, народний депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Співробітники консульства згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України і Конституцією України робити це (проводити допит свідка) не мають права. Тому будь-які свідчення в такому режимі й в такому вигляді цього свідка не будуть мати сили доказу в цій кримінальній справі", - заявив Кожем'якін.

Разом із цим, захисник Тимошенко Сергій Власенко додав, що згідно з КПК не передбачено вчинення будь-яких дій представниками Генерального консульства на іншій території.

"Якщо допит свідка, або будь-якого учасника процесу проводиться дистанційно в судовому засіданні, на стадії досудового слідства суддя зобов'язаний згідно КПК звернутися до суду на території, в юрисдикції якої перебуває свідок. І вже той суд може вчиняти якісь дії", - додав Власенко.

Нагадаємо, раніше сьогодні судове засідання у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня було перенесено на 15 травня 2013 р. на 16:00.

Читайте також: Судове засідання у справі Щербаня перенесено на 15 травня