ua en ru

Захист Тимошенко подав клопотання про притягнення до кримінальної відповідальності слідчого ГПУ Нечвоглода

Адвокат екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Сергій Власенко подав клопотання про відкриття кримінальної справи проти слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олександра Нечвоглода.

"Є законні підстави для притягнення до кримінальної відповідальності Нечвоглода. Він свідомо робив дії з обмеження ЮлііТімошенко у праві захисту і добував докази незаконним шляхом", - сказав Власенко.

Зокрема, захисник наполягає, що очна ставка Тимошенко з главою НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною була проведена незаконно. "Хочу нагадати, що згідно з Кримінально-процесуальним кодексом очна ставка може проводитися лише між "раніше допитаними особами, якщо в їх показах є суттєва різниця. В цей день Тимошенко не була "раніше допитаною особою". В цей день Тимошенко прибула в Генпрокуратуру для проведення першого допиту в цій справі. При цьому на момент початку допиту слідчий Нечвоглод поінформував Тимошенко про те, що в генеральній прокуратурі чекає Олег Дубина, з яким буде проведено очну ставку. При цьому слідчий Нечвоглод перервав допит Тимошенко, не надавши її можливість дати пояснення", - уточнив він.