ua en ru

Захист Тимошенко має намір просити Печерський райсуд допитати Гайдука і Таруту

Захист екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко має намір просити Печерський районний суд міста Києва допитати бізнесменів Віталія Гайдука і Сергія Таруту в якості свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. Про це в ході прес-конференції заявив захисник Тимошенко Сірій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми також подамо заяву до Печерського районного суду Києва про необхідність допиту на стадії досудового слідства двох свідків: пана Гайдука і Тарути", - заявив Власенко.

Він зазначив, що захист Тимошенко вимагатиме допиту Гайдука і Тарути не як свідків захисту, а як свідків звинувачення: "Вони були допитані прокуратурою на стадії досудового слідства, їх показання, очевидно, вступають у конфлікт з показаннями, наприклад, Володимира Щербаня. Але цих людей чомусь прокуратура не хоче допитувати в публічному режимі".

Нагадаємо, Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 р. в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака в лікарні помер від вогнепального поранення в шию.

У червні 2012 р. перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін вперше заявив, що у прокуратури є достатньо доказів того, що екс-прем'єр-міністри України Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко причетні до вбивства нардепа Євгена Щербаня. Парламент відмовився створити тимчасову слідчу комісію для розслідування вбивства Щербаня. А ось ГПУ почала розслідувати справу за вбивства нардепа.

Читайте також: Держобвинувача у справах Тимошенко призначили заступником генпрокурора