ua en ru

Захист просить російські органи закрити кримінальну справу проти сина Джемілєва

Захист просить російські органи закрити кримінальну справу проти сина Джемілєва Фото: Хайсер Джемілєв

Мін'юст України направив до Генпрокуратури РФ запит про видачу Джемілєва

Захист сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемільова, Хайсера, просить російські правоохоронні органи закрити порушену проти нього кримінальну справу. Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

"Мною заявлено клопотання про припинення справи відносно Хайсера Джемилова, так як суд України його вже засудив", - написав Полозов.

Адвокат зазначив, що Міністерство Юстиції України направило запит про видачу Джемилова в Генеральну прокуратуру Росії.

"Суд України встановив, що вбивство Эдемова було скоєно Джемиловым з необережності, а не з хуліганських спонукань як йому ставлять в РФ", - додав Полозов.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв засуджений в Україні за ненавмисне вбивство на 3 роки і 8 місяців, в Росію відправлений запит про його екстрадицію.

В мае 2013 г. Хайсер Джемилев был задержан в Бахчисарае по подозрению в убийстве. Якобы Хайсер Джемилев чистил в своем доме ружье, и оно выстрелило. Пуля попала в мужчину, который работал в саду. Погибшим оказался дальний родственник заместителя главы Меджлиса Ахтема Чийгоза - Февзи Эдемов, который работал охранником в доме Джемилевых. У него остались жена и ребенок. Сам Хайсер Джемилев дружил с погибшим.

Хайсеру Джемилеву предъявлены обвинения по статьям УК РФ "Убийство", "Незаконный оборот оружия" и "Хищение либо вымогательство оружия, боеприпасов, взрывчатых веществ".