ua en ru

Захист Пімахової підтверджує проведення обшуків

Захист Пімахової підтверджує проведення обшуків Фото: Національне антикорупційне бюро України (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

НАБУ проводить обшуки за місцем проживання та роботи Пімахової

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки у першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової, яка є фігурантом справи про корупцію у відомстві. Про це у Facebook повідомив її адвокат Богдан Хмельницький.

"Ранок знову починається з клієнтів. Прямо зараз НАБУ проводить обшук у мого клієнта Діни Пімахової. Співробітники НАБУ відмовилися чекати адвоката, виламали двері і приступили до обшуку", - повідомив адвокат.

За словами Хмельницького, обшуки проводяться за місцем проживання Пімахової на вулиці Механізаторів в Києві та в її робочому кабінеті. Зазначимо, до цього про обшуки у першого заступника голови Держміграції повідомили ЗМІ з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Утро снова начинается с клиентов. Прямо сейчас НАБУ проводит обыск у моего клиента Дина Пимахова. Сотрудники НАБУ отказа...

Опубліковано Адвокат Богдан Хмельницький 23 січня 2018 р.

Відзначимо, в прес-службі НАБУ інформацію про обшуки також підтвердили в коментарі РБК-Україна.

"Підтверджуємо, що сьогодні проходять слідчі дії в рамках розслідування кримінальної провадження. Більше деталей повідомимо пізніше", - відзначили в НАБУ.

До цього в НАБУ заявили, що перевіряють інформацію про обшуки у заступника голови ДМС Пімахової. 29 листопада 2017 року в Києві при передачі 15 тис. доларів Пімаховій був затриманий "таємний агент" НАБУ. За версією СБУ, вона ще у вересні звернулася із заявою про провокацію підкупу, однак Антикорупційне бюро заявило, що це була спецоперація, а щодо Пімахової велася розробка у справі про корупційну схему легалізації іноземців в Україні.