ua en ru

Захист Пашинського підготував скаргу на суддю Гладун

Захист Пашинського підготував скаргу на суддю Гладун На суддю підготували скаргу

Адвокат Пашинського оприлюднив відповідний документ

На суддю Христину Гладун, яка зняла з розшуку Андрія Портнова і веде справу за фактом інциденту за участю нардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського і В'ячеслава Хімікуса, підготовлено скаргу. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав адвокат депутата Сергія Пашинського Володимир Раков.

"Не маю права коментувати рішення Феміди, однак текст скарги у Вищу раду правосуддя про притягнення до дисциплінарної відповідальності слідчої судді за умисне порушення прав людини та основних свобод при ухваленні судового рішення підготовлений. Головні тези порушення: слідчий суддя не може брати на себе повноваження іншого органу або посадових осіб, а Химикус В., у відношенні якого проводиться перевірка за фактом вчинення ним хуліганства у кримінальному провадженні за заявою Пашинського С. (який, зокрема, є постраждалим у силу ч. 2 ст.55 КПК України), не може бути визнаний у цьому ж кримінальному провадженні потерпілим, інакше маємо конструкцію: "Химикус В., скоюючи хуліганство, постраждав від своїх же дій", - зазначив адвокат.

altalt

Сергій Пашинський в свою чергу також відреагував на цю ситуацію. "Рішення судді Печерського суду Христини Гладун, також відомої вироками проти учасників Майдану, абсолютно незаконне і буде відповідним чином оскаржене", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він також зазначив, що ця ж суддя зняла з розшуку екс-заступник глави АП Андрія Портнова.

Рішення судді Печерського суду Христини Гладун, також відомої вироками проти учасників Майдану, - абсолютно незаконне і ...

Опубліковано Сергієм Пашинським 7 лютого 2017 р.