ua en ru

Грищенко доручив вжити всіх можливих зусиль для звільнення засуджених громадян України в Лівії

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко доручив вжити всіх можливих зусиль для звільнення засуджених до 10 років позбавлення волі громадян України в Лівії. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Глибоко засмучений звісткою про засудження наших громадян в Лівії... Ми, звісно, не залишимо їх без уваги і підтримки. Вже подали апеляцію", - зазначив міністр і додав: "Працюємо з адвокатами засуджених, подаємо на апеляцію. Я доручив вжити всіх можливих зусиль для їх звільнення".

При цьому він додав, що "ця ситуація - суворий урок усім, хто купується на обіцянки сумнівних посередників, що робота за кордоном швидко озолотить і ощасливить".

Крім того, Грищенко закликав прислухатися до порад МЗС не відвідувати певні країни, "особливо якщо там конфлікт".

Раніше сьогодні стало відомо, що суд в Тріполі виніс звинувачувальні вироки 19 громадянам України, яких у Лівії звинувачували в пособництві армії поваленого полковника Муаммара Каддафі.

Зокрема, всіх 19 громадян України засудили до 10 років позбавлення волі. Крім того, один громадянин Росії отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і троє громадян Білорусі отримали 10 років позбавлення волі. Також стало відомо, що МЗС РФ буде подавати апеляцію на рішення лівійського суду.