ua en ru

Захист Януковича заявив про неможливість правосуддя в Оболонському суді

Захист Януковича заявив про неможливість правосуддя в Оболонському суді Фото: суд над Януковичем (РБК-Україна)

Судді, які розглядають справу Януковича, перебувають у процедурі притягнення до відповідальності

Захист екс-президента України Віктора Януковича наполягає на тому, що судді Оболонського райсуду Києва не можуть здійснювати правосуддя у справі про держзраду. Про це сьогодні під час судового засідання заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це заява про неможливість здійснення правосуддя Оболонським районним судом. Відповідну заяву та її обґрунтування було надано через канцелярію 27.06.2017 року", - заявив Сердюк.

За його словами, стороні захисту з відкритих джерел стало відомо, що склад суду, який розглядає дану справу, перебуває у процедурі притягнення до дисциплінарної відповідальності. У свою чергу сторона обвинувачення звернулася до суду з проханням розглянути попереднє клопотання про розгляд справи у заочному провадженні.

"Прошу розглянути клопотання, яке було раніше представлено, 26.06.2017 ... по задоволенню клопотання і призначення спеціального судового провадження за обвинуваченням Януковича", - заявив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд почав засідання у справі про держзраду Януковича.