ua en ru

Захист Мельничука подав апеляцію на його заставу

Захист Мельничука подав апеляцію на його заставу Фото: Сергій Мельничук

Адвокат Мельничука заявив, що застава за його підзахисного внесли прихильники

Захист народного депутата України Сергія Мельничука подала апеляцію про зміну запобіжного заходу. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив адвокат Мельничука Любомир Поліщук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми подали апеляцію, хоча законом це не передбачено подання апеляції при обранні такого запобіжного заходу, як застава. Але все ж, так як тут грубо порушені Конституції України, пряму норму, а також статус народного депутата України. Тобто депутата, незаконно позбавили суд і прокурор статусу депутатських повноважень", - заявив Поліщук.

Поліщук також повідомив, що заборона пересуватися по території України суперечить Конституції та статусу народного депутата. Адвокат додав, що застава за Мельничука внесли його прихильники.

Нагадаємо, 11 червня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату України Сергію Мельничуку у вигляді застави в сумі 300 тис. гривень.

Зазначимо, що 3 червня Верховна Рада зняла з Сергія Мельничука депутатську недоторканність і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності. Тоді це рішення підтримали 262 нардепа. Однак, як заявив сьогодні Мельничук, інтерес депутатів до його справи після цього різко скоротився.

"Зараз це нікому не цікаво, на засідання суду не прийшов жоден депутат, хоча вони казали, що прийдуть і простежать, що все буде проходити у відповідності з чинним законодавством", - сказав він в ході брифінгу у Верховній Раді.