ua en ru

Захист ГРУшників хоче допитати Шустера

Захист ГРУшників хоче допитати Шустера Фото: Савік Шустер

Програма Шустера є матеріалом у справі ГРУшники

Захист офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва клопотатиме про допит журналіста Савіка Шустера в якості свідка у справі. Про це повідомляє "Медіазона".

"Соколовська додає, що клопотатиме про допит Шустера в якості свідка", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, у ході засідання в якості матеріалів у справі прокурори продемонстрували відеоролик програми "Шустер-лайв", в якій було показано інтерв'ю Єрофєєва і Александрова.

Зокрема, в інтерв'ю Александров розповідає Шустеру про свою військову службу і каже, що це його перше відрядження до України. Він каже, що армія в Росії - це стабільна робота, заробіток. Він визнає, що на Донбасі гинуть російські військові.

"Був наказ, команда поступила, поїхали. Накази не обговорюються", - так в ході аналогічного інтерв'ю Шустеру пояснював Єрофєєв обставини своєї появи в Україні.

Також Єрофєєв повідомив Шустеру, що його відвідували представники ОБСЄ та Червоного хреста, але не російської влади ("Поки що я громадянин своєї країни, хоч який-небудь представник посольства ..."), що сім'я про нього знає, що тероризмом він не займався і нікого не вбивав, але визнає, що у нього була гвинтівка.

Разом з тим, після перегляду даного відео, як повідомляється, захисник Єрофєєва Соколовська заявила, що клопотатиме про те, щоб визнати цей запис неналежним доказом, оскільки його неправильно процесуально оформлено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат ГРУшники заявив, що захист наполягає на тому, що відеозаписи та телефони - неприпустимі докази у справі.