ua en ru

Захист активіста Балуха подав апеляцію на арешт

Захист активіста Балуха подав апеляцію на арешт Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Сьогодні "суд" Криму засудив українського активіста Балуха до майже 4 років у колонії-поселенні

Захист українського активіста Володимира Балуха, якого підконтрольний Кремлю суд Криму засудив до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. гривень), подав апеляцію на арешт. Про це повідомила координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, передають "Крим.Реалії".

Повідомляється, що до розгляду апеляційної скарги українець Балух буде знаходитися в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ, - ред.)

"Незважаючи на те, що вирок ще не вступив в силу, Балух вже позбавлений волі. Швидше всього кілька днів він буде знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання, це той самий ІТТ, де на Балуха напав начальник ІТТ Валерій Ткаченко. Після цього його етапують в СІЗО", - повідомила Скрипник.

За її словами, "суд" повністю проігнорував докази невинності Балуха.

"За всіма показниками ми бачимо, що це - черговий незаконний вирок. Четвертий рік йде це переслідування Балуха, проти нього озброїлася вся незаконна система Росії", - підсумувала правозахисниця.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Роздольненський районний суд сьогодні, 16 січня, засудив українського активіста Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. гривень).

Як відомо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку Балуха, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року "суд" виніс вирок Балуху - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Проте в ході розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували, а справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня "суд змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.