ua en ru

Засідання Ради НАТО-Росія може пройти в лютому-березні

Засідання Ради НАТО-Росія може пройти в лютому-березні Фото: генсек НАТО Йенс Столтенберг

На засіданні НАТО хотіло б обговорити конфлікт в Україні та питання прозорості військових навчань РФ

Засідання Ради НАТО-Росія може відбутися вже в лютому або березні. Про це агентству AFP повідомили джерела в дипломатичних колах у Брюсселі.

"Нам ще треба визначити з російською стороною, що саме буде обговорюватися під час зустрічі. Українське питання обов'язково увійде до порядку денного, але нам треба зрозуміти, що ще", - повідомив один з дипломатів, передає Deutsche Welle.

Джерела заявили, що НАТО хотіло б обговорити на зустрічі конфлікт в Україні, а також питання прозорості військових навчань, які проводить Росія. Також було б доцільно розглянути можливі заходи, які дозволять уникнути інцидентів начебто збиття російського бомбардувальника Су-24 Туреччиною.

Очікується, що засідання Ради Росія-НАТО не відбудеться до зустрічі міністрів оборони країн Альянсу, яка запланована на 10-11 лютого. За словами одного з дипломатів, швидше за все засідання пройде в кінці лютого або початку березня", якщо на це погодяться в Москві.

Нагадаємо, заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу заявив, що відносини між НАТО і Росією неможливо відновити в умовах агресії в Україні, проте альянс воліє вести діалог з РФ.