ua en ru

Засідання групи з підготовки змін до Конституції не відбулося через розбіжності "Удару" і "Батьківщини", - прес-служба Ради

Засідання робочої групи Верховної Ради України щодо напрацюванні змін до Конституції України, що було заплановане на понеділок, не відбудеться через розбіжності фракцій "Удар" та "Батьківщина" щодо необхідних змін.

Засідання робочої групи Верховної Ради України щодо напрацюванні змін до Конституції України, що було заплановане на понеділок, не відбудеться через розбіжності фракцій "Удар" та "Батьківщина" щодо необхідних змін. Про це повідомила прес-служба Верховної Ради України.

"Засідання не відбудеться з огляду на розбіжність позицій фракцій "Удар" і "Батьківщина" щодо внесення змін до Основного закону. Таким чином, у робочої групи нині немає предмету розгляду", - йдеться у повідомленні.

При надходженні пропозицій уповноваженим представникам депутатських фракцій буде повідомлено про час засідання робочої групи, також йдеться в повідомленні.

Зазначимо, наприкінці минулого тижня лідери депутатських фракцій обмінялися своїми пропозиціями до законопроекту про зміну Конституції. У ході їх підготовки з'ясувалося, що у фракцій "Батьківщина" та "Удар" не збігається думка з ряду значущих статей документа. Зокрема, з питання посилення повноважень парламенту і уряду, а також формування місцевих органів влади, написав сьогодні "Комерсант-Україна" з посиланням на порівняльну таблицю до проекту закону про внесення змін до Конституції. За даними видання, в "Батьківщині" та "Ударі" також по-різному дивляться на те, хто має виконувати обов'язки Президента у разі його відставки.

Нагадаємо, вчора Євромайдан підтримав внесення змін до Конституції України, які були запропоновані опозицією. Їх оголосив зі сцени на Майдані Незалежності лідер фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк.