ua en ru

Засідання контактної групи в Мінську призначено на 16:00

Засідання контактної групи в Мінську призначено на 16:00 Фото: представник ЛНР на переговорах Владислав Дейнего

У представника ЛНР очікувань від зустрічі багато

Зустріч тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі запланована на 16:00, а перед цим, о 13:00 розпочнуться засідання робочих підгруп з виконання мінських угод. Про це з посиланням на уповноваженого представника так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) на переговорах Владислава Дейнего повідомляє сепаратистський "ЛуганськІнформЦентр".

"Питання залишаються все ті ж, нічого нового. Очікувань від зустрічі багато. Тільки вони можуть як виправдатися, так і не виправдатися", - зазначив Дейнего, говорячи про порядок сьогоднішніх мінських переговорів.

За його словами, на 13:00 заплановано засідання робочих підгруп з питань безпеки; з політичних питань; з повернення внутрішньо переміщених осіб і біженців; щодо соціальних, гуманітарних та економічних аспектів і питань реабілітації.

Як повідомила раніше прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер, контактна група в Мінську сьогодні обговорить відведення озброєння.

Також стало відомо, що Президент Петро Порошенко доручив контактній групі порушити питання про звільнення українців у РФ.

Зазначимо, що чергова зустріч у Мінську відбудеться після тритижневої перерви. Остання зустріч підгрупи з безпеки відбулася 4 серпня. Очікувалося, що підгрупа підпише угоду про відвід від лінії зіткнення озброєнь калібром до 100 мм. Однак узгодити документ учасникам переговорів підгрупи з безпеки і контактної групи не вдалося.

У підсумку повідомлялося, що підгрупа з безпеки 26 серпня представить контактній групі текст щодо відведення озброєнь у двох редакціях з урахуванням розбіжностей української сторони і самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР).