ua en ru

Контактна група у Мінську сьогодні обговорить відведення озброєння

Контактна група у Мінську сьогодні обговорить відведення озброєння Фото: представник України в контактній групі Леонід Кучма

Контактна група збереться після зустрічі всіх чотирьох підгруп

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі сьогодні, 26 серпня, зустрінеться в Мінську, щоб обговорити виконання мінських угод. Про це повідомила у своєму Facebook прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Сьогодні в Мінську пройде засідання учасників Тристоронньої контактної групи. На порядку денному - виконання всіх складових Мінського угоди", - написала вона.

За її словами, обговорення відбудеться після зустрічі представників чотирьох робочих підгруп - з безпеки, економічних, політичних і гуманітарних питань.

Сегодня в Минске пройдет заседание участников Трехсторонней контактной группы.На повестке дня - выполнение всех состав...

Posted by Dariia Olifer on 25 августа 2015 г.

Зазначимо, чергова зустріч у Мінську відбудеться після тритижневої перерви. Остання зустріч підгрупи з безпеки відбулася 4 серпня. Очікувалося, що підгрупа підпише угоду про відвід від лінії зіткнення зброї калібром до 100 мм. Однак узгодити документ учасникам переговорів підгрупи з безпеки і контактної групи не вдалося.

У підсумку повідомлялося, що підгрупа з безпеки сьогодні, 26 серпня, представить контактній групі текст щодо відведення озброєнь в двох редакціях з урахуванням розбіжностей української сторони і самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР).