ua en ru

Порошенко доручив контактної групи підняти питання про звільнення українців в РФ, - АПУ

Порошенко доручив контактної групи підняти питання про звільнення українців в РФ, - АПУ Фото: Костянтин Єлісєєв

В АПУ пообіцяли "жорстко" поставити це питання

Президент України Петро Порошенко доручив українським представникам у тристоронній контактної групи підняти сьогодні під час зустрічі питання про звільнення українців, які незаконно утримуються в Російській Федерації. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" вчора розповів заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Костянтин Єлісєєв.

"Відбудеться чергове засідання тристоронньої контактної групи, і тільки що Президент України провів відповідну нараду, і він дав відповідні директиви, вказівки членам нашої делегації і серед одних важливих директив - це наполягати на питанні пов'язаних з сьогоднішнім вироком, відносно українських громадян, і ми це питання також жорстко поставимо завтра в Мінську", - повідомив він.

Нагадаємо, вчора в Північнокавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (Росія) було оголошено обвинувальний вирок українському режисеру Олегу Сенцову і антифашисту Олександр Кольченко, які звинувачуються у підготовці терактів у Криму. Сенцову дали 20 років позбавлення волі, Кольченко отримав 10 років.

Сьогодні в Мінську пройдуть переговори контактної групи та її підгруп, планується обговорити виконання мінських домовленостей.