ua en ru

У всьому світі орендованим футболістам заборонено грати проти своїх клубів, - Фонсека

У всьому світі орендованим футболістам заборонено грати проти своїх клубів, - Фонсека Фото: Пауло Фонсека

Наставник - про ситуацію з орендованими футболістами

Головний тренер "Шахтаря" Пауло Фонсека прокоментував ситуацію із забороною грати проти "гірників" гравцям, які орендовані "Зорею". Про це повідомляє канал "Футбол".

"Деяких речей я дивуюся. Очікував питання з приводу орендованих гравців. Якщо не помиляюся, президент "Зорі" на цьому тижні дав інтерв'ю на цю тему. Він говорив, що на самому початку сезону було затверджено, що футболісти, що перебувають в оренді, не можуть грати проти свого ж клубу. Також він висловив своє невдоволення і зазначив, що не зовсім з цим погоджується. Чому в інших країнах, таких як Англія чи Іспанія, в принципі за законом заборонено грати орендованим? Це дуже просте питання, свого роду захист футболістів", - сказав Фонсека.

"Уявіть, що проти нас сьогодні вийшли деякі виконавці "Шахтаря". Наприклад, один з них заробив би пенальті чи стався автогол. Що про них говорили? Саме тому це особливого роду захист для самих гравців. Вважаю, що в кращих чемпіонатах світу це питання був піднятий саме тому. При всій повазі, тренер суперника сказав, що хотів би побачити "Шахтар" без п'яти гравців. Я теж можу підняти таке ж питання. Ким зараз була б "Зоря" і на якому місці перебувала б без наших футболістів? Явно не на другому", - додав тренер.

Нагадаємо, в матчі 10 туру донеччани мінімально обіграли луганський клуб.