ua en ru

Зарубіжні компанії хочуть працювати в Україні з відновлюваної енергетики, - Держенергоефективності

Зарубіжні компанії хочуть працювати в Україні з відновлюваної енергетики, - Держенергоефективності Фото: Сергій Савчук

Компанії хочуть працювати по всіх напрямках відновлюваної енергетики

Великі міжнародні компанії хочуть прийти в Україну для роботи з усіх видів відновлюваної енергетики. Про це в ході прес-конференції повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Немає такої європейської країни на сьогодні, яка не хотіла, немає такої країни Північної Америки, які не були б сьогодні у нас в країні і не хотіли б сюди прийти... Відновлювана енергетика дуже швидко буде проникати в Україну. І як би від цього не захищались, вона сюди зайде. Вже серйозні інституційні інвестори хочуть зайти сюди і потроху заходять. Але заважає недоскональне законодавство, яке ми виправляємо. Ми вже в цьому році відчули, що інвестор заходить. Є статистика: 459 МВт потужності, яку виробляє тепло на інших видах палива, було встановлено в минулому році. Це приватні інвестори вклали. В цьому році ще плюс 250 МВт, тобто процеси йдуть, кошти вкладаються. І зараз, якщо будуть залучені великі компанії, це серйозні мультинаціональні компанії, які працюють на зовнішніх глобальних ринках відновлюваної енергетики, вони мають велике бажання прийти в Україну, по всіх напрямках відновлюваної енергетики", - заявив Савчук.

Нагадаємо, фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля Е5Р готовий частину коштів направити на енергоефективність в Україні.