ua en ru

Зарплата членів Вищої ради правосуддя становить близько 200 тис. гривень, - розслідування

Зарплата членів Вищої ради правосуддя становить близько 200 тис. гривень, - розслідування Фото: Вища рада правосуддя

При цьому зайнятість членів ради складає 4 години на день

Заробітна плата члена Вищої ради правосуддя складає близько 200 тисяч гривень на місяць. Про це свідчить розслідування програми "Наші гроші".

Зазначається, що при цьому зайнятість членів ради складає 4 години на день.

"Протягом тижня журналісти відвідували засідання ВРП. У понеділок, 3 квітня, рівно о 10-тій розпочалося засідання - представники Ради розглянули вісім питань, після чого о другій закрили засідання. У вівторок - засідання закрили о першій годині дня. У середу - відповідно о 14:15, а у четвер – питання Вищою радою правосуддя були вирішені взагалі до 12-тої дня", - зазначається у розслідуванні.

Наголошується, що більшість питань була присвячена відкриттю дисциплінарних скарг і притягненню до дисциплінарної відповідальності так званих суддів Майдану – тих, хто своїми рішеннями обирав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для активістів, забороняв мирні зібрання та забирав права. За інформацією журналістів програми, у 90 % випадків на засіданнях цього тижня рада відмовляла у відкритті таких проваджень, в той час як строки притягнення минають за два місяці.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя (ВСП) за останні п'ять місяців всього отримала 66 заяв суддів про втручання в їх професійну діяльність щодо здійснення правосуддя.