ua en ru

У Запорізькій області росіянин напав з ножем на співробітників СБУ та міграційної служби

У Запорізькій області росіянин напав з ножем на співробітників СБУ та міграційної служби Фото: з України депортовано росіянина (dmsu.gov.ua)

Наразі чоловіка депортовано, йому заборонено в’їзд до України до 2023 року

У Запорізькій області громадянин Російської Федерації, напав з ножем на співробітників Служби безпеки України та міграційної служби. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної міграційної служби України.

Як зазначається, росіянин був затриманий співробітниками обласних управлінь СБУ та ДМС при спробі укласти договір з одним із приватних підприємців на здійснення дизайнерських робіт, за фахом чоловік є архітектором-дизайнером. Повідомляється, що у відношенні до затриманого районним судом Запоріжжя у лютому 2017 року було прийнято рішення про примусове видворення за межі України.

"Після прийняття рішення про примусове видворення російський нелегальний мігрант майже рік переховувався від працівників УДМС та УСБУ. Російський архітектор-нелегал був затриманий з метою супроводження до пункту перетину державного кордону України для виконання рішення про примусове видворення. Під час затримання громадянин РФ намагався втекти та скоїв напад з ножем на працівників УСБУ та УДМС", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцям вдалося припинити агресивні дії росіянина, він був затриманий та доставлений до пункту пропуску через держкордон України. Наразі йому заборонено в’їзд до України до 2023 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) прийняла рішення про депортацію з України російського журналіста Ігоря Петрашевича.