ua en ru

У Запорізькій області ув'язнений повідомив поліції про "замінування" колонії, в якій утримується

У Запорізькій області ув'язнений повідомив поліції про "замінування" колонії, в якій утримується Фото: поліція

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину

У Запорізькій області ув'язнений повідомив поліції про "замінування" колонії, в якій утримується. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

"Запорізькі поліцейські "вирахували" зловмисника, який зробив завідомо неправдиве повідомлення про мінування однієї з виправних колоній, розташованих на території області. Виявилося, що "мінер" відбуває покарання саме у згаданому закладі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у березні 2017 року поліція області отримала повідомлення від невідомого громадянина про вибухівку, закладену під стіну Вільнянської виправної колонії №20. Разом з тим, у ході перевірки правоохоронці не виявили на території колонії ніяких вибухонебезпечних предметів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

В ході слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили особу громадянина, який повідомив про "мінування", ним виявився 24-річний чоловік, який відбуває покарання у згаданому виправному закладі.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України, зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 14 квітня у Києві "мінували" один з соборів міста: невідомий розповів, що в приміщенні закладено 12 кілограмів тротилу.