ua en ru

Запорізька митниця за 9 місяців 2011 р. збільшила відрахування до держбюджету на 52% - до 2,6 млрд грн

Запорізька митниця за 9 місяців 2011 р. збільшила в порівнянні з аналогічним період 2010 р. відрахування в державний бюджет на 52% - до 2,6 млрд грн. Про це на прес-конференції, яка відбулася в Запорізькій митниці, повідомив начальник митниці Дмитро Афанасіаді, передає прес-служба митниці.
Сума, оформлених митницею експортно-імпортних операцій, склала 5,1 млрд дол, що на 38% більше показника аналогічного періоду минулого року.
Хоча операції, що здійснюються підприємствами Запорізької області, мають яскраво виражену експортну спрямованість - обсяги експорту складають 3,4 млрд дол., проте, саме імпорт сировини і матеріалів для виробництва забезпечує основні надходження до державного бюджету. Тому за 9 місяців поточного року спостерігається зростання всіх макроекономічних показників порівняно з 2010 р. Обсяг імпорту зріс у вартісному показнику на 55,5% і складає 1,7 млрд дол., у фізичному на 43,3% і становить майже 5 млн т , оплачені з імпорту податки зросли на 55,8%.
Крім того, начальник Запорізької митниці зазначив, що контроль за правильністю та повнотою декларування відомостей, які заявляються суб'єктами ЗЕД митниці, проводиться не тільки на етапі митного оформлення, але і після його закінчення. Так, завдяки пост-аудит контролю, за 9 місяців 2011 р. держбюджет поповнився на 4,6 млн грн.