ua en ru

Запорізька ОДА та пекарі підписали угоду про стабільні ціни на хліб в області

Запорізька обласна державна адміністрація (ОДА) і керівники хлібопекарських і борошномельних підприємств підписали угоду про дії на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів в області. Угода була підписана для забезпечення населення області якісним хлібом за доступними цінами, повідомляє прес-служба Запорізької ОДА. Підписана угода діятиме протягом року, термін його дії закінчується 17 січня 2014 р.

Меморандум підписали керівники семи провідних хлібопекарських і борошномельних підприємств, які забезпечують область хлібом майже на 90%.

За словами голови Запорізької ОДА Віктора Ємельяненко, на цей раз в меморандум увійшов чіткий перелік сортів хліба, на які, за домовленістю сторін, ціна залишиться стабільною. Зі свого боку облдержадміністрація зобов'язується погоджувати оптово-відпускні ціни та обсяги виробництва асортименту хліба, вирішувати питання виділення хлібопекарським підприємствам області борошна з державного інтервенційного фонду для виробництва сортів хліба, які користуються високим попитом у населення, здійснювати моніторинг цінової ситуації на регіональному ринку хліба та хлібобулочних виробів , борошна і зерна.

У випадку, якщо підвищення оптово-відпускних цін викликане підвищенням цін на складові собівартості хліба, протягом 5 робочих днів облдержадміністрацією розглядаються представлені хлібопекарськими підприємствами обгрунтування з прийняттям відповідного рішення.

Крім того, пекарі зобов'язуються забезпечити виробництво хліба та хлібобулочних виробів сортів, які користуються високим споживчим попитом у населення, у затверджених обсягах, що гарантують належне їх якість. Для їх виробництва буде використовуватися борошно з державного інтервенційного фонду. Якщо ж ціна борошна з державного інтервенційного фонду буде вище, ніж на вільному ринку, то підприємства мають право вибору.

Читайте також: Ціни на хліб і хлібобулочні вироби до кінця поточного маркетингового року будуть стабільними, - Мінагрополітики