ua en ru

"Запоріжгаз" виявив більше тисячі випадків крадіжки газу

"Запоріжгаз" виявив більше тисячі випадків крадіжки газу

Для виявлення крадіжок газу фахівці ПАТ "Запоріжгаз" використовує сучасне обладнання

Через втручання в роботу лічильників та несанкціоноване підключення до системи газопостачання жителі Запорізької області завдали державі збитків на загальну суму понад 1,5 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Запоріжгаз".

Наголошується, що для виявлення крадіжок газу фахівці ПАТ "Запоріжгаз" використовують сучасне обладнання, а також проводять аналіз споживання газу домоволодінням, що дозволило протягом 2017 року виявити вже більше тисячі випадків крадіжки газу споживачами, серед яких – втручання в роботу лічильника, для зменшення його показань, а також несанкціоновані врізки в газопроводи.

У прес-службі підкреслили, що такі порушення не тільки наносять істотний матеріальний збиток державі, а й загрожують здоров'ю і життю оточуючих, оскільки підключення споживачів до газопроводу зазвичай проводиться без технічних умов та з грубими порушеннями правил безпеки.

"У випадках виявлення крадіжок газу законодавство передбачає відшкодування завданих споживачем збитків. В залежності від розміру крадіжок, в кожному з виявлених випадків, сума компенсації може становити від 5 тис. до 120 тис. грн", - говорить директор з безпеки ПАТ "Запоріжгаз" Віамин Мінгазов.