ua en ru

У Запоріжжі на хабарі у 200 тис. гривень затримали чиновників обленерго

У Запоріжжі на хабарі у 200 тис. гривень затримали чиновників обленерго Фото: Національна поліція

Чиновники погрожували підприємцю накладенням штрафних санкцій та відключенням електроенергії

В Запоріжжі поліція затримала на хабарі у 200 тис. гривень одного з заступників директора обленерго і його спільника. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Запорізькій області.

Зазначається, що гроші отримали за укладення договору про збільшення об'єму і потужності електропостачання об'єкта нерухомості.

Чиновники вимагали від підприємців гроші за погодження технічних умов, проектної документації з подальшим укладенням договорів по підключенню до мережі електропостачання будівель, які використовуються в комерційних цілях суб'єктами господарювання.

"В рамках кримінального провадження поліцейські задокументовано корупційну діяльність одного із заступників директора обленерго і колишнього співробітника регіонального відділення. Вони вимагали від підприємця 250 тисяч гривень неправомірної вигоди. Лише у випадку отримання ними зазначеної суми енергетики обіцяли збільшити потужності і обсяг електропостачання приміщень. В іншому випадку - накладення штрафних санкцій і відключення електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Чиновників затримали під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 200 тис. гривень.

В даний час вони затримані.

У Запоріжжі на хабарі затримали чиновників обленергоУ Запоріжжі на хабарі у 200 тис. гривень затримали чиновників обленергоУ Запоріжжі на хабарі у 200 тис. гривень затримали чиновників обленерго

Фото: у Запоріжжі на хабарі затримали чиновників обленерго

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві на хабарі у 100 тис. гривень затримали двох співробітників Головного територіального управління юстиції у Київській області.