ua en ru

У Запоріжжі після побиття бійця АТО біля храму зібралися активісти

У Запоріжжі після побиття бійця АТО біля храму зібралися активісти Фото: Охоронець церкви (facebook.com/Олена Ялова)

Сьогодні побили бійця АТО, який приніс іграшку до храму Петра і Февронії

В Запоріжжі сьогодні, 6 січня, біля храму Петра і Февронії в районі Малого ринку зібралося кілька десятків активістів після того, як побили бійця АТО, який приніс іграшку до цього храму. Про це повідомляє 061.

Як відомо, про інцидент в соціальну мережу повідомив волонтер Валентин Бурий. Вдень його друг, учасник АТО, приніс до храму іграшку в якості протесту проти того, що священик Московського патріархату відмовився відспівувати загиблу дитину.

За словами Бурого, охоронець зателефонував в організацію "Радомир" (яку називають "армією Луки"). Незабаром до церкви приїхали люди в масках, які відвели двох учасників флешмобу на пустир біля церкви і побили. Учасник АТО опинився в лікарні з підозрою на перелом руки, у його друга - синець на обличчі.

При цьому голова запорізької обласної поліції Олег Золотоноша заявив, що потерпілого від бійців "Радомира" бійця АТО не існує, а на волонтера Бурого планують відкрити кримінальне провадження про завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

У Запоріжжі після побиття бійця АТО біля храму зібралися активістиУ Запоріжжі після побиття бійця АТО біля храму зібралися активісти

Фото: у Запоріжжі побили учасників флешмобу (061.ua)

Нагадаємо, сьогодні, 6 січня, у Запоріжжі побили учасника АТО, який разом зі своїм другом приніс ляльку до храму УПЦ МП.

Як відомо, акція "Принеси ляльку" з'явилася після того, як священик Московського патріархату відмовився відспівувати дитини, який був охрещений в Київському патріархаті.

Раніше 31 грудня в Запоріжжі самогубець в стані алкогольного сп'яніння вистрибнув з вікна і впав на маленького хлопчика, який проходив з батьком. Зазначимо, що і чоловік, і дитина загинули.