ua en ru

Запаси палива на “"Укразлізниці”" скоротилися до критичного мінімуму, - джерело

Запаси палива на "Укрзалізниці" за станом на 17:00 вчорашнього дня (16 червня) опустилися до критичної позначки 1100 тонн. Про це повідомив на правах анонімності начальник одного з департаментів "Укрзалізниці".

Добове споживання палива "Укрзалізниці" понад 800 тонн. За інформацією перевізників, клієнти "Укрзалізниці" попереджені про можливу перебої в її роботі.

За попередніми даними, одна з основних причин події –- порушення в тендері на поставку палива, нещодавно проведеного компанією "Укрзалізничпостач", зокрема, ймовірно, з дозвільної документації переможця.

Нагадаємо, що відбулися 4 червня 2015 року торгах "Укрзализнычпостача" взяли участь компанії "Левада Ойл", "Перфект Трейдинг Ойл", "Укройлпродукт", ДП "Укртранснафтопродукт", "Дайджест Груп", "ОККО-Бізнес Контракт" і "ВОГ Аеро Джет". В результаті переможцем торгів було визнано "ОККО-Бізнес Контракт", як повідомлялося, яка запропонувала найбільш прийнятну ціну за всіма десяти лотів.

У свою чергу, в "Концерні Галнафтогаз" (компанія "ОККО-Бізнес Контракт") заявляють, що компанія не може мати відношення до сьогоднішнього дефіциту палива на "Укрзалізниці", оскільки договір про закупівлю палива між переможцем тендеру та УЗ може бути укладений не раніше, ніж через 10 днів з дати опублікування про акцепт пропозиції конкурсних торгів (у даному випадку - це 22 червня 2015 року)