ua en ru

Запасів вугілля на українських ТЕС залишилося на півтора місяці

Запасів вугілля на українських ТЕС залишилося на півтора місяці Фото: вугілля (dtek.com)

Уряд вирішує проблему дефіциту шляхом імпорту

Луганська, Криворізька та Слов'янська ТЕС мають запаси, яких вистачить у середньому на 1,5 місяці роботи. Про це сказано в статті РБК-Україна "Політичне паливо: скільки буде коштувати Україні вугілля з Сполучених Штатів".

Зокрема, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, запаси вугілля антрацитових марок на складах теплогенеруючих підприємств, станом на 2 серпня, складають 724 тис. тонн, що на 27% менше запланованих на цей період обсягів.

Відзначається, що Придніпровська (ДТЕК), Зміївська та Трипільська ТЕС ("Центренерго") зупинені через відсутність палива, а Луганська, Криворізька і Слов'янська ТЕС мають у своєму розпорядженні запаси, яких вистачить у середньому на 1,5 місяці роботи.

Вказано, що уряд традиційно вирішує проблему дефіциту за рахунок імпорту. Зокрема, за даними джерела РБК-Україна в Міненерговугілля, Україна закупила близько 1,2 млн тонн вугілля антрацитових марок, з яких близько 850 тис. тонн - з РФ, а інший обсяг - поставки з ПАР, які в основному здійснював енергохолдинг ДТЕК.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що постачальники вугілля з США зацікавлені в контракті з Україною мінімум на 1,5-2 роки.