ua en ru

Постачальники вугілля з США зацікавлені в контракті з Україною мінімум на 1,5-2 роки, - Насалік

Постачальники вугілля з США зацікавлені в контракті з Україною мінімум на 1,5-2 роки, - Насалік Фото: Ігор Насалік (РБК-Україна)

Постачання антрациту із США дозволять Україні диверсифікувати поставки енергоресурсів

Постачальники вугілля з США зацікавлені в контракті з Україною мінімум на 1,5-2 роки. Про це сказано у статті РБК-Україна "Політичне паливо: у скільки обійдеться Україні вугілля з США".

"Американські партнери зацікавлені в контракті як мінімум на 1,5-2 роки. За цей період ми плануємо придбати близько 2,5-3 млн тонн вугілля антрацитної групи з Пенсільванії", - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалік.

Крім того, Насалік повідомив, що з 2019 року Україна планує повністю перевести антрацитові блоки вітчизняних ТЕС на газову групу.

"Вже складено відповідний план-графік їх введення в експлуатацію", - зазначив він, зазначивши, що постачання антрациту із США дозволять Україні диверсифікувати поставки енергоресурсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що питання поставок американського вугілля в Україну ініціював президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп.

Відразу кілька джерел РБК-Україна, знайомих з ходом переговорів, розповіли виданню, що питання поставок вугілля ініціював Трамп.