ua en ru

Запасів вугілля на Слов'янській ТЕС вистачить на 2 дні, - "Донбасенерго"

Запасів вугілля на Слов'янській ТЕС вистачить на 2 дні, - "Донбасенерго" Фото: Слов'янська ТЕС

Компанія розглядає можливість поставок вугілля з РФ, які можуть початися в кінці вересня

Запасів вугілля на Слов'янській тепловій електростанції (ТЕС) вистачить на забезпечення роботи електростанції тільки протягом двох днів. Про це повідомляє прес-служба ВАТ "Донбасенерго".

"Станом на 16 вересня 2015 р. на Слов'янській тепловій електростанції (ТЕС), при нормі запасу 124,6 тис. тонн, фактично на паливному складі знаходиться 1,23 тис. тонн. Цієї кількості палива, з урахуванням очікуваних підходів вагонів з вугіллям з Луганської області, вистачить на забезпечення роботи електростанції тільки протягом 2-х днів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, основною причиною недопоставок вугілля є зупинка відвантаження з Донецької області з 4 вересня 2015 року, яке досі не відновлене.

Також повідомляється, що на Старобешівській ТЕС, при нормі запасу 138,8 тис. тонн, фактично на паливному складі знаходиться 33,7 тис. тонн.

Відзначається, що згідно з наказом Міненерговугілля № 566 від 1 вересня 2015 року, електростанціям ВАТ "Донбасенерго" на 1 листопада 2015 р. необхідно мати на складах не менше 263,4 тис. тонн.

"На даний момент компанія розглядає можливість поставок імпортного вугілля (походження РФ). При позитивному результаті переговорів з постачальниками з питань цінової політики, прийому вугілля та умов оплати, перші тонни імпортного палива можуть надійти на Слов'янську ТЕС наприкінці вересня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна накопичила на складах майже 2 млн тонн вугілля.