ua en ru

Західні ЗМІ порівняли знищення їжі в Росії з Сомалі та ІГ

Західні ЗМІ порівняли знищення їжі в Росії з Сомалі та ІГ Фото: знищення сиру в РФ

6 серпня в Росії почали знищувати продукти, що потрапили під контрсанкции

Німецьке видання Spiegel порівняло знищення санкционных продуктів в Росії з Сомалі та "Ісламським державою" (ІГ), передає РБК.

Видання зазначає, що сомалійські ісламісти також спалювали продукти тому, що вони були іноземного походження. Терористи ІГ надходили також з продовольчою допомогою з США.

6 серпня вступив в силу указ Президента Росії Володимира Путіна про знищення потрапили під контрсанкции продуктів.

Агентство Reuters оприлюднило матеріал під заголовком "Російський "крематорий для їжі" викликає обурення на тлі спогадів про кризу і голод". У статті наголошується, що намір російського уряду масово знищувати заборонені до імпорту західні продукти обурює жителів країни, в якій зростає рівень бідності і зберігаються спогади про голод радянських часів.

Видання The Wall Street Journal назвав дії Росії дії "кулінарним націоналізмом".

Американська громадська радіомережа NPR опублікувала матеріал під заголовком "Ми вас поховаємо: Росія знищує бульдозерами тонни європейських сирів, іншу заборонену їжу", а таблоїд New York Daily News вийшов із заголовком "Росія здійснює "фромажицид", використавши неологізм, введений телеканалом RT і утворений від слова "фромаж", що по-французьки означає просто "сир", але часто служить синонімом для делікатесних сирів.

Нагадаємо, поїдання чиновниками Російської Федерації санкційної продукції, призначеної до знищення, буде вважатися порушенням і підпадати під кримінальну статтю.