ua en ru

Західні посли розчаровані відставкою Абромавичуса

Західні посли розчаровані відставкою Абромавичуса Фото: Айварас Абромавічус

Західні партнери відзначили внесок глави МЕРТ в реформуванні економіки України

Посли західних партнерів України висловлюють розчарування заявою міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса про відставку. Відповідну заяву у Facebook розповсюдило посольство США в Україні.

"Ми глибоко розчаровані відставкою Міністра економічного розвитку і торгівлі пана Айвараса Абромавичуса, який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні. Протягом минулого року пан Абромавічус і його професійна команда досягли важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викорінення хронічної корупції, приведення у відповідність з вимогами програми МВФ та сприяння формуванню більш відкритої і прозорої влади", - йдеться в заяві

Посли також закликали українських лідерів "відкинути свої дріб'язкові розбіжності, назавжди залишити в минулому корисливі інтереси, які гальмували розвиток країни протягом десятиліть і активізувати проведення необхідних реформ".

Зазначимо, під заявою стоять підписи послів Канади, Франції, Німеччини, Італії, Литви, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США.

Спільна заява послів щодо відставки Міністра економічного розвитку і торгівлі пана Айвараса Абромавичуса (Неофіційний ...

Опубліковано U. S. Embassy Kyiv Ukraine 3 лютого 2016 р.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус подав у відставку. Причиною даного рішення глава відомства назвав блокування роботи підконтрольного йому міністерства, зокрема, нардепом від БПП Ігорем Кононенко. За його словами, Кононенко лобіював призначення "власного" заступник міністра у Мінекономіки".

У свою чергу нардеп заявив, що звинувачення Абромавичуса не мають документального підтвердження, а також повідомив, що складе мандат, якщо таке рішення прийме парламентська фракція БПП.