ua en ru

Заняття в школах Києва відновляться 8 лютого

Заняття в школах Києва відновляться 8 лютого Фото: Святослав Протас

Карантин у Києві продовжувати не будуть

З понеділка, 8 лютого, у школах Києва відновиться навчання. Про це під час прес-конференції заявив в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України та головний санітарний лікар України Святослав Протас, передає кореспондент РБК-Україна.

"Місто Київ - за минулий тиждень дещо зросла захворюваність, у порівнянні з попередньою третьої тижнем. Але такої тенденції до стрімкого збільшення немає. І сьогодні ми це обговорювали з керівником служби в Києві, з понеділка відновлюється навчання (в школах, - ред.), а далі будемо моніторити ситуацію і дивитися, як вона буде розвиватися", - повідомив Протас.

При цьому, за словами Протаса, всі інші обмежувальні заходи будуть діяти.

Нагадаємо, у Києві з початку епідемії від ускладнень грипу померли 37 осіб.

"З початку спалаху епідемії захворювання зареєстровано 37 летальних випадків від ускладнень, викликаних грипом типу А. У всіх випадках відзначено пізнє звернення хворих за медичною допомогою з моменту захворювання", - повідомила директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Тетяна Донченко.

Раніше також повідомлялося, що в Україні від грипу померли 176 осіб. Відзначається, що з них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних.

"Ідентифіковані як вірус грипу А нетиповий - 22, вірус грипу типу В - 2 і вірус грипу Н1N1 (pdm09) - 152 випадки. Найбільша кількість летальних випадків зареєстровано в Одеській області - 34, у Вінницькій - 13, Запорізькій - 12, Рівненській - 11 і р. Києві - 11", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я.