ua en ru

У замголови НАЗК є конфлікт інтересів з Лещенко, - Корчак

У замголови НАЗК є конфлікт інтересів з Лещенко, - Корчак Фото: Наталя Корчак

Корчак здивована позицією свого заступника щодо помилковості перевірки нардепа

Голова Національного агентства з запобігання корупції Наталія Корчак заявила, що у її заступника Руслана Рябошапки є конфлікт інтересів з депутатом Верховної Ради України Сергієм Лещенко. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зокрема, Корчак прокоментувала перевірку факту читання Лещенком лекцій в одному зі столичних вишів. Вона наголосила, що НАЗК має повноваження на проведення подібних перевірок.

Зазначимо, раніше Рябошапка заявив, що ініціювання перевірки з боку окремих посадових осіб агентства по факту читання лекцій нардепом в Києво-Могилянській Академії є помилкою.

Голова відомства підкреслила, що обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності визначено ст. 25 закону "Про запобігання корупції" та пунктом 4 частини першої ст. 3 закону "Про статус народного депутата України".

"Ми не маємо права обирати суб’єктів перевірок за статусом, рангом, посадою", - наголосила Корчак.

Голова НАЗК зазначила, що здивована позицією свого заступника.

"Дивує позиція члена НАЗК, який вважає роботу своїх співробітників помилковою і не бачить підстав вважати, що "кейс із читанням лекцій студентам за 9 тис. грн є дійсно серйозним корупційним правопорушенням, що загрожує інтересам суспільства, а лектор є особою, яка свідомо і грубо порушує закон, за що до неї необхідно застосовувати жорсткі репресивні механізми з боку держави", - написала Корчак.

Вона повідомила про наявний конфлікт інтересів Рябошапки з Лещенком.

"Свого часу Руслан Рябошапка завчасно написав заяву про відмову від участі у поточній роботі, яка хоча б якимось чином пов’язана з прізвищем Сергія Лещенка… через наявний конфлікт інтересів з ним", - підсумувала голова агентства.

Щодо перевірки НАЗК факту читання лекцій в одному зі столичних вишів нардепом Сергієм Лещенком. По-перше, Національн...

Опубліковано Корчак Наталією 18 січня 2017 р.

Нагадаємо, у грудні 2016 року НАПК прийняло рішення направити в суд адміністративний протокол про порушення при покупці квартири Лещенком.