ua en ru

Заступник голови МЗС України Зеркаль візьме участь у засіданні Радбезу ООН по Криму

Заступник голови МЗС України Зеркаль візьме участь у засіданні Радбезу ООН по Криму Фото: Олена Зеркаль (yes-ukraine.org)

Радбез ООН обговорить ситуацію в Криму за два дні до виборів президента Росії

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль візьме участь в засіданні Ради безпеки ООН по ситуації в окупованому Криму. Про це в Twitter повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

"Сьогодні о 21:00 за нашою ініціативою РБ ООН збереться на засідання за формулою Appia. Олена Зеркаль братиме участь в обговоренні ситуації в окупованому Криму за 2 дні до нелегітимних виборів президента РФ", - повідомив Він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна скликає спеціальне засідання Ради безпеки ООН по Криму. Засідання відбудеться сьогодні, 15 березня 2018 року, в "форматі Арріа", тобто в ньому можуть брати участь не тільки члени Радбезу, але й інші держави і представники громадянського суспільства. Початок засідання о 21:00 за київським часом.

"Це засідання ініціювала Україна. Воно важливо, враховуючи що в Криму плануються 18 березня незаконні вибори президента РФ. Крім того, є четверта річниця початку окупації півострова", - повідомив речник представництва України в ООН Олег Ніколенко.