ua en ru

Україна скликає спеціальне засідання Радбезу ООН по Криму

Україна скликає спеціальне засідання Радбезу ООН по Криму Фото: засідання Радбезу ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Засідання відбудеться сьогодні, 15 березня, у форматі Арріа

Україна скликає спеціальне засідання Ради безпеки ООН по Криму. Про це повідомила прес-служба представництва України при ООН у Twitter.

Засідання відбудеться сьогодні, 15 березня, "у форматі Арріа", тобто у ньому можуть брати участь не тільки члени Радбезу, але й інші держави, представники громадянського суспільства.

Початок засідання о 21:00 за київським часом.

"Це засідання ініціювала Україна. Воно важливе, враховуючи що в Криму плануються 18 березня незаконні вибори президента РФ. Крім того, маємо четверту річницю початку окупації півострова", - повідомив ВВС News Україна речник представництва України Олег Ніколенко.

Своєю чергою уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу повідомив: "До участі у засіданні серед інших запрошено представників Меджлісу кримськотатарського народу".

#ВАЖЛИВО: У четвер, 15 березня, за ініціативи України Рада Безпеки #ООН проведе засідання у форматі Арріа щодо ситуації...

Опубліковано Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу 15 березень 2018 р.

Нагадаємо, 7 березня у Європейському парламенті повідомили, що не направлятимуть спостерігачів на президентські вибори в Росії 18 березня.

12 березня високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні також заявила, що ЄС не визнає вибори в Криму. Аналогічну позицію висловив 14 березня президент Австрії Олександр Ван дер Беллен.