ua en ru

Заступник голови МЗС: відбирати майно Росії - небезпечний і непродуктивний підхід

Заступник голови МЗС: відбирати майно Росії - небезпечний і непродуктивний підхід Фото: Олена Зеркаль

Позбавлення власності російських інвесторів стане для Росії підставою подати позови в міжнародні суди

Відбирати майно російських компаній в Україні - небезпечний і непродуктивний підхід. Про це в інтерв'ю ZN.UA заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Я великий противник відповідних заходів у дусі Російської Федерації. Вважаю, що якщо одна країна порушує норми міжнародного права, то інша, якщо вона хоче захищати свої інтереси в судових органах, не повинна їй уподібнюватися і теж порушувати... Боротися з агресором можна по-різному, але ця боротьба має йти на основі міжнародного і національного права. Це дуже небезпечний і непродуктивний підхід - закрити, експропріювати, націоналізувати...", - сказала Зеркаль.

Вона також заявила, що позбавлення власності російських інвесторів стане для Росії підставою подати позови в міжнародні суди. І тоді вже Україна буде відповідачем і повинна компенсувати втрати тим, хто позбудеться власності на українській території.

Нагадаємо, затримка в поданні позовів проти (РФ) пов'язана з тим, що Україна обмежена в діях нормами багатосторонніх і двосторонніх угод, які є обов'язковими як для України, так і для Росії.