ua en ru

Заступник голови КМДА Рябікін вважає піаром претензії депутатів Київради до забудовника ЦУМу

Претензії низки столичних депутатів до забудовника ЦУМу - не більше, ніж політичний піар. Так заступник голови КМДА прокоментував окремі заяви,що пролунали на вчорашній сесії Київради.

"Депутати повинні розуміти, що йде дуже суттєва реконструкція об'єкта зі збереженням історичного фасаду. Є затверджені містобудівні умови, є відкрита декларація на будівництво. При бажанні копії цих документів можна замовити. Що вони ще хочуть знати, мені не зрозуміло. Мені здається, це спроба зробити додатковий політичний піар", - заявив Рябікін.

Відзначається, що негативну реакцію частини депутатів Київради викликала заявка компанії "ЕСТА Холдинг" на викуп двох земельних ділянок між ЦУМом та будівлею міськадміністрації. За словами Рябкина, фактично вони і так задіяні в проекті, залишилося лише формально закріпити їх статус.

"Мова йде про дві дільнки під трансформаторною будкою і смітником, площа першого - 60 квадратних метрів, другого трохи більше. Забудовник готовий викупити ділянки, необхідні для завершення проекту, хоча міг би заявити про взяття їх в оренду", - зазначив Рябікін.

Чиновник запевнив, що будівельні роботи по ЦУМу ведуться без порушень, а саме будівництво перебуває в правовому полі - забудовник виконав перед Києвом всі свої зобов'язання за пайовою участю.

"Будь-яке будівництво створює проблеми. В даному випадку також є невелика проблема, пов'язана з появою мікротріщин в сусідніх будівлях, але забудовник робить все, щоб вирішити це питання", - підкреслив заступник голови КМДА.

За словами Рябікіна, політичні ігрища - зовсім не те, що потрібно сьогодні киянам. Місту важливо, щоб об'єкт був добудований, щоб він працював, щоб в бюджет столиці надходили податкові відрахування. Якщо ж з надуманих політичних причин будівництво зупинити - центр столиці надовго "прикрасить" черговий "недобуд".