ua en ru

"Заступнику міністра ЛНР" повідомили про підозру

"Заступнику міністра ЛНР" повідомили про підозру Ілюстративне фото (УНІАН)

Суд задовольнив клопотання про арешт підозрюваної

Прокуратура Луганської області повідомила про підозру "заступникові міністра сільського господарства ЛНР" в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу прокуратури області.

Повідомляється, що мешканка Луганська з січня 2016 року займає посаду в "раді міністрів ЛНР".

"У складі псевдоминистерства зазначена особа забезпечує роботу незаконно створеного органу, реалізацію політики у сфері сільського господарства, прийняття юридично нікчемних нормативно-правових актів, таким чином сприяючи злочинному планом організаторів змінити межі території та державного кордону України", - повідомили в прокуратурі.

Сєвєродонецький міський суд Луганської області задовольнив клопотання прокуратури про затримання підозрюваної з метою приводу в суд для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу. На даний момент особу оголошено в розшук.

Раніше РБК-Україна писало, що Офіс генерального прокурора повідомив про підозру ватажкові незаконних збройних формувань "ЛНР" у вчиненні порушення законів і звичаїв ведення війни.

Також повідомлялося, що жителя Луганської області, який брав участь в організації так званого "референдуму" на Донбасі в 2014 році, заочно засудили до семи років в'язниці.