ua en ru

Суд відправив заступника міністра оборони Павловського під домашній арешт

Суд відправив заступника міністра оборони Павловського під домашній арешт Фото: Ігор Павловський (mil.gov.ua)

Павловського затримали у справі про розтрату коштів державного бюджету

Солом'янський районний суд обрав заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці. Відповідне рішення зачитала суддя Владлена Лазаренко.

Павловський буде відбувати домашній арешт за місцем прописки в Житомирі. Крім того, він буде зобов'язаний носити електронний браслет.

Зазначимо, що обвинувачення просило арештувати заступника міністра на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 75 млн грн.

Нагадаємо, 11 жовтня в НАБУ заявили, що виявили в Міністерстві оборони України корупційну схему розтрати 149 млн гривень при закупівлі палива.

Слідство вважає, що посадові особи Міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин, передбачений ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

У цій справі затриманий Павловський і директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимир Гулевич.

Заступник міністра заявив, що паливо купували за найнижчими цінами.