ua en ru

Першим заступником голови Антикорупційного бюро призначений Гізо Углава

Першим заступником голови Антикорупційного бюро призначений Гізо Углава Фото: Гізо Углава

Колишнього заступника генпрокурора Грузії влаштували в НАБ України

Першим заступником голови Національного антикорупційного бюро (НАБ) призначений колишній заступник головного прокурора Грузії Гізо Углава. Про це в ході брифінгу заявив директор НАБ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Призначення першого заступника директора Національного антикорупційного бюро. На цю посаду я призначив Углаву Гізо Тристановича. Це працівник прокуратури Грузії. Він обіймав там ряд керівних посад, у тому числі посаду заступника генерального прокурора Грузії. Але скажу відверто, що основним для прийняття рішення були не ті посади, які займав Углава, а то яких результатів він досяг у боротьбі з корупцією, і то в чому він зміг взяти участь, коли перебудовувалася нова антикорупційна система Грузії", - заявив Ситник.

За словами директора НАБ, керівних посад буде не більше 4.

Також він зазначив, що в НАБ буде два заступники, які будуть відповідати безпосередньо за правоохоронну діяльність.

"Перший заступник керуватиме роботою детективів - основною ударною силою бюро. Також перший заступник керуватиме оперативно-технічними підрозділами, а також аналітиками. Другий заступник буде здійснювати правоохоронну діяльність, тобто діяльність силового блоку", - розповів Ситник.

Нагадаємо, глава НАБ сподівається провести конкурс по набору співробітників у бюро до середини літа.